Richard Dehmel: Csak egy kutya?

Időről időre azt mondják nekem: Ébredj fel, ez „csak egy kutya”!
– nem értik, miért teszi meg az ember ezeket az utakat, miért invesztál
ilyen sok időt és érzést, vagy miért veri magát költségekbe, amelyek
a „csak egy kutyá”-val járnak.Legbüszkébb pillanataimból néhányat a „csak egy kutyának” köszönhetek. Sok óra telt el, amikor egyedüli társaságom
„csak egy kutya” volt, de egyetlen pillanatig sem éreztem magamat mellőzve vagy egyedül.Életem egyik legszomorúbb pillanatát a „csak egy kutya” idézte elő,
és a sötét napokban a „csak egy kutya” volt az, akinek barátságos
érintése jóleső érzéssel töltött el, és erőt adott átvészelni azt a napot.

Ha te is azt gondolod, hogy ez „csak egy kutya”, akkor feltehetően olyan mondatokat is ismersz, mint „csak egy barát”, „csak egy napfelkelte” vagy „csak egy ígéret”.
Ez „csak egy kutya”, aki barátságból, bizalomból és merő
hamisítatlan örömből a lényeget hozza az életembe.

" Csak egy kutya” felébreszti bennem a részvétet és a türelmet,
 ami engem jobb emberré tesz.


"Csak egy kutya” vesz rá arra, hogy korán keljek, hosszú
 sétákat tegyek, és vágyakozva tekintsek a jövőbe.


Ezért számomra és az olyan ember számára, amilyen én vagyok,
 ez nem „csak egy kutya”, hanem minden remény és jövőbeli álom megtestesítője, kedves emlékek és a jelen tiszta élvezete.
A „csak egy kutya” megmutatja bennem a jót, és eltereli a gondolataimat. Remélem, hogy mások is megértik egy napon, hogy ez nem „csak egy kutya”, hanem valami, ami nekem emberiességet kölcsönöz, és többé tesz, mint „csak egy ember”.
Tehát ha legközelebb hallod azt a mondatot, hogy „csak egy kutya”, akkor mosolyogj, mert ők ezt „csak” nem értik. Ha a szemébe tekintesz, elfelejted minden félelmedet, gondodat, szomorúságodat és problémádat, mert a kutyák nekünk olyan szárnyakat adnak, amelyek nekünk soha nem voltak és soha nem lesznek.

2 megjegyzés:

tükör írta...

Ó, Arozika, az utolsó kép Rozika, ugye?? Persze, hogy Ő, hiszen ezt a szemet már korábban is láttam a blogodban, nem lehet elfelejteni a szeretet szemeit, ennyi gyengéd jószándék, ami ebben a barna szempárban megbújik...
az idézet, pedig micsoda örök igazság, nincs olyan, hogy "csak egy kutya"....hiszen családtag, de nagy felelősség, és az Ő érdekeit kell mindenkor nézni. Boldog szolgálat gazdinak lenni.

Szép álmokat, békés éjszakát!

Arozika írta...

Igen ,Ő az:)Most is, itt ül a lábamnál , imádom!
Boldog szolgálat:)
Neked is hasonló jókat kívánok ! Jóéjt!