Juhász Gyula :Milyen volt szőkesége

Milyen volt szőkesége, nem tudom már,
De azt tudom, hogy szőkék a mezők,
Ha dús kalásszal jő a sárguló nyár
S e szőkeségben újra érzem őt.

Milyen volt szeme kékje, nem tudom már,
De ha kinyílnak ősszel az egek,
A szeptemberi bágyadt búcsúzónál
Szeme színére visszarévedek.

Milyen volt hangja selyme, sem tudom már,
De tavaszodván, ha sóhajt a rét,
Úgy érzem, Anna meleg szava szól át
Egy tavaszból, mely messze, mint az ég.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

8.osztályban sokszor kérik vizsgatételnek..de ez egy nagyon jó vers Juhász Gyulától..kicsit nehéz a tanulása de én imádoom:)

Névtelen írta...

Véletlenül akadtam erre az oldalra, és a versolvasás után szerettem volna kimásolni Juhász Gyula versét..., megőrizni kedvenceim között, ám a másolásra való kijelölés után megjelent a felugró ablakban a figyelmeztetés, hogy " NE LOPJ ! " :(
Nem tudom, mióta magántulajdon egy közkincsnek számító alkotás..., még akkor is, ha saját szerkesztésű oldalon található !? Ezzel a logikával lopás az is, amikor felkerült a vers erre a szerkesztett oldalra ! Ám ez másodlagos !
Ami megdöbbentő, az a következő kérdésben van...., hogy miért nem az jelenik meg felugró ablakban a lopásra való figyelmeztetés helyett, ha valakinek tetszett a vers..., hogy " vidd, olvasd, add tovább mindenkinek, aki még nem olvasta, vagy nem ismeri .... !?
Szégyenletes egy jelenség :(

Névtelen írta...

Valaki leirja ebbol a versből nekem a költői kèpeket?

Unknown írta...

Én meg névvel írom és tökéletesen egyetértek az "Névtelen írta..."-val!! " vidd, olvasd, add tovább mindenkinek, aki még nem olvasta, vagy nem ismeri .... !? Ennek a híve vagyok én is!! Másképp mi értelme van az egész oldalnak? Még ha magán ,akkor is??

Vajda Márta írta...

Egyàltalàn, hogy tehet ès szerkeszthetilyen szöveget az illető, mègha a sajàt oldalais az??!! Talàn a "kedves" nèvtelen senki lopta el mindnyàjunktòl ezt a verset!! Nekem, eleve, aki nem vàllalja a nevèt, vagy a fizimiskàjàt, egy semmitmondò senki ès szàmomra hiteltelen!!