Szép Ernő

Süt a nap,csendesen, a fák hervadt lombjukkal, a legnemesebb fejdísszel az ünnepség és a gyönyör mozdulatlanságában állanak , és úgy hullatják a levelet, mintha álmodnának. Az út betakarózott az ősz gyönyörű szőnyegével, mintha Perzsia legfinomabb kezei babrálták volna össze ezt a szőnyeget,
amelyben sűrűn bújnak össze a lehullott levelek , és rejtegetik a zörgést
a léptek elől. A gyep széle is végig van ejtve levelekkel , olyan, mint a leterített zöld nagykendő , amelynek a szélét sárgával , pirossal, lilával cifrázták. Jön a levél a fáról a földre , jön, jön.
Van ennél gyönyörűbb a világon?
Mily fájó módon megfoghatatlan pillanat,mikor egy-egy levél elszakad az ágról, útjának milyen angyalian gyöngéd vonala van a levegőben, mily érezhetetlen édes megadással, mennyországi szelídséggel teszi le magát a földre. Mintha a lemondás elandalodott pillangói lennének a hulló falevelek , vagy egy más világ gyöngéd madárkái , akik csak lefelé szoktak szállani. De szép, Istenem, de szép !

(Falevél-részlet)

2 megjegyzés:

Magdi írta...

Gyönyörű ez az írás drága Mariann!
Egyedi blogod szép fotók és versek ékszertartója...
Mindig örömmel járok nálad.
Szeretettel ölellek
Magdi

Arozika írta...

Ó, de szépen fogalmaztál!
Nemcsak az írás,a Te lelked is gyönyörű, drága Magdi!
...annyira szeretem Szép Ernő "édesbús" líráját"...amikor először olvastam ezt a novellát ,az ő szavai jutotak eszembe....."De szép! Istenem! de szép!"

Ölellek , drága Magdi!